Sunday, April 22, 2018

Bază de date virtuală

Bazele de date virtuale sunt cele mai frecvente în informatica modernă și cazul celabru de astfel de bază de date virtuală este acela creat prin aplicația luiCambridge Analytica unde niște băieți deștepți s-au plimbat peste tot pe Internet și au pus cap la cap înregistrări din tot felul de baze de date, constituind o bază de date virtuală, doar cu adresele de unde au ciugulit informații, după care au tot prelucrat, iar rezultatele le-au vândut pe bani adevărați.
Acum există tot felul de vaze de date. Important este să fie accesate, luate adresele înregistrărilor care interesează și cu aceste adrese să se constituie o bază de date. Cine este deștept va ști ce să facă din acele informații dispersate prin tot felul de baze de date, dar reunite  în baza de date virtuală. Nici nu trebuie să existe datele propriu-zise, ci adresele unde ele se află și informații despre forma în care ele sunt stocate în bazele de date inițiale. 
Și la noi DNA, ANAF și alții fac astfel de baze de date virtuale, deși cred că acolo se fac și stocări de date, nu numai de adrese, căci trebuie tehnici adecvate pentru a crea baze de date virtuale, tehnici pe care spiritul nostru de a avea ceva care este al nostru, spirit care ne domină, face să se copieze conținutul din tot felul de baze de date într-o bază de date mamut, în loc ca baza de date să rămână virtuală, doar cu adresele unde datele se găsesc. la noi există și teama că datele se pierd, că bazele de date inițiale sunt volatile și pentru siguranță se fac copieri de conținut. Deci nu sunt acelea baze de date virtuale. În sistemul bancar se lucrează cu baze de date virtuale, fiecare sucursală având baza ei de date și numai la un moment dat de fac toate operațiile între baze de date și undeva se fac niște rezumate într-o bază de date virtuală, dacă. Lucrul cu o bază de date unică este vulgar și primitiv.

(21 aprilie 2018)

No comments:

Post a Comment